Χρειάζεστε Τεχνική Υποστήριξη? Κατεβάστε την απαιτούμενη εφαρμογή και συνδεθείτε άμεσα με έναν εκπρόσωπό μας
Όλα τα νέα

Καταβολή Φ.Π.Α. και ηλεκτρονικές συσκευές

Τετάρτη, Οκτωβρίου 11, 2017

Ενημέρωση για καταβολή ΦΠΑ κατά την παράδοση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών συσκευών

Από την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αλλαγή σχετικά με την καταβολή του ΦΠΑ για συγκεκριμένες κατηγορίες ηλεκτρονικών συσκευών. Ο νόμος αναφέρεται στις παρακάτω κατηγορίες ηλεκτρονικών συσκευών:

  • κινητά τηλέφωνα
  • φορητοί υπολογιστές
  • tablet και
  • κονσόλες παιχνιδιών

Καταβολή Φ.Π.Α. σε ηλεκτρονικές συσκευές

Η νέα διάταξη ορίζει ότι υπόχρεος για την καταβολή του ΦΠΑ που αναλογεί στην παράδοση των εν λόγω συσκευών, είναι ο αγοραστής τους. Στην περίπτωση της χονδρικής πώλησης, δεν χρεώνεται ο φόρος στα εκδιδόμενα φορολογικά στοιχεία, ενώ είναι υποχρεωτική η αναγραφή «Άρθρο 39α, υπόχρεος για την καταβολή του φόρου είναι ο αγοραστής».

Οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από αυτή τη νέα διάταξη, θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντίστοιχη παραμετροποίηση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νομικές απαιτήσεις. Οι απαιτούμενες παραμετροποιήσεις ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και των εφαρμογών που χρησιμοποιούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την νέα διάταξη και τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει στις εφαρμογές σας, επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Εφαρμογών της Logon AE.

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark