Χρειάζεστε Τεχνική Υποστήριξη? Κατεβάστε την απαιτούμενη εφαρμογή και συνδεθείτε άμεσα με έναν εκπρόσωπό μας
Όλα τα νέα

Περιβαλλοντικό τέλος στις Πλαστικές Σακούλες

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 27, 2017

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, θα επιβληθεί-εφαρμοστεί η οδηγία για το περιβαλλοντικό τέλος στις πλαστικές σακούλες. Σύμφωνα με την οδηγία, παύει η δωρεάν διάθεση των πλαστικών σακουλών  μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, στους καταναλωτές που τις χρησιμοποιούν. Η αξία του τέλους ανέρχεται στα 3 λεπτά του ευρώ ανά σακούλα, ενώ από την 1η Ιανουαρίου του 2019 το τέλος θα ανέρχεται στα 7 λεπτά του ευρώ ανά σακούλα.

Το περιβαλλοντικό τέλος έχει χαρακτήρα δημοσίου εσόδου και θα πρέπει να αποδίδεται. Επιπλέον, τονίζεται ότι είναι υποχρεωτική η αναγραφή του επιβαλλόμενου τέλους στα εκδιδόμενα παραστατικά πωλήσεων. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την οδηγία μπορείτε να ανατρέξετε στα παρακάτω sites:

Οι επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την εν λόγω οδηγία, θα πρέπει να προχωρήσουν στην αντίστοιχη παραμετροποίηση των εφαρμογών που χρησιμοποιούν, ώστε να ανταπεξέλθουν στις νομικές απαιτήσεις. Οι απαιτούμενες παραμετροποιήσεις ποικίλουν ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και των εφαρμογών που χρησιμοποιούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με τις αλλαγές που μπορεί να επιφέρει η οδηγία για το περιβαλλοντικό τέλος στις εφαρμογές σας, επικοινωνήστε με τους Συμβούλους Εφαρμογών της Logon AE.

Facebook Twitter DZone It! Digg It! StumbleUpon Technorati Del.icio.us NewsVine Reddit Blinklist Add diigo bookmark